dimarts, 27 de setembre del 2016

El redisseny dels espais d’E/A

Avui dia vivim en una era digital que permet millorar el procés d’aprenentatge dels alumnes i el d’ensenyament dels professors. No obstant això, les aules actuals encara mantenen un mobiliari tradicional (pupitres, pissarra...), fent així que no aprofitem tots els avantatges que ens ofereix la tecnología.

Pel que fa al mobiliari, hauria d’haver cadires i taules ajustables a la altura per evitar problemes lumbars i garantir més comoditat, assegurant així un major rendiment de l’alumnat. A més, s’haurien d’habilitar més endolls per tal de poder carregar quan sigui necessari els nostres dispositius (ordinadors portàtils, telèfons mòbils, tablets, etc.).
D’altra banda, la llum també té un paper fonamental en l’ambient de l’aula. Amb la utilització de dispositius tecnològics exposem moltes hores els nostres ulls a les pantalles, per això el més convenient és una correcta il·luminació. Tant com si l’aula es més petita com si es més gran, l’espai necessita una bona distribució d’aquesta llum que permeti la millor visibilitat per a tothom.

La tecnologia és una eina més que facilita i potència el procés d’aprenentatge i que per aquest mateix motiu el redisseny dels espais d’E/A també ha de convertir-se en un altre gran facilitador de l’aprenentatge i l’ensenyament.
En l’enllaç següent trobareu información molt interessant sobre el redisseny dels espais d’E/A:


                                      




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada